aluminium muurafdekkers

RainTec vervaardigt aluminium muurafdekkers precies op maat. Aan de hand van door u opgegeven breedte en lengte van de muren maken wij een passend product. Ook hoeken zijn geen probleem. Wij ontwerpen en vervaardigen alles zelf en leveren de muurafdekkers montage klaar aan.

lengte

De maximale lengte die wij de aluminium muurafdekker kunnen maken is 3000 mm.

Bij het uittekenen van de muurafdekkers houden wij indien mogelijk wel rekening met een verdeling in gelijke lengtes. Heeft u bijvoorbeeld een muur van 10 meter dan staat het mooier dat wij hiervoor 4 delen van 2500 mm vervaardigen i.p.v. 3 delen 3000 mm en 1 deel 1000 mm.

breedte

Om de totale breedte van uw aluminium muurafdekkers te berekenen meet u de breedtemaat van uw muur of dakrand. Om te zorgen dat de randen los van de muur staan telt u bij deze maat 55 mm op. De breedte muurafdekker is in het offerteformulier “maat B”.

dikte aluminium

Standaard worden de muurafdekkers uit aluminium platen met een dikte van 2 mm vervaardigd.

Wanneer de muurafdekkers heel erg breed zijn kunnen we deze eventueel ook uit 3 mm aluminium maken.

bevestiging op de muur

Voor blinde bevestiging op de muur levert RainTec aluminium klangprofiel van 6 mm dik. Daarbij worden klangen in dezelfde vorm als uw muurafdekker gezet.

klang 6 mm tbv muurafdekker

Na het monteren van een strook multiplex op de muur schroeft u daar om de ongeveer 600 mm het klangprofielen op.

Tevens leveren wij EPDM band mee. Dit zelfklevende band voegt u in twee groeven van de klang. Dit zorgt voor afdichting tussen de klang en de muurafdekker.

U kantelt vervolgens een muurafdekker over de klangen heen waarna deze vastgeklemd zit.

Door gebruik te maken van klangen kunnen de muurafdekkers op een later tijdstip weer zonder schade van de muur verwijdert worden. Een bijkomend voordeel van klangenprofiel t.o.v. bijvoorbeeld verlijmen is dat het aluminium kan blijven werken.

Raintec muurafdeksysteem klangprofiel
De klangen die tussen twee delen in komen laten wij in dezelfde kleur als uw muurafdekker coaten. Daardoor is de aluminium kleur van de klang bij een naad niet te zien.

kleur

Ter bescherming van het aluminium laten wij de muurafdekkers altijd aan de zichtzijde poedercoaten in een RAL kleur naar keuze. Dan is het zetwerk beschermd tegen weersinvloeden.

Bovendien heeft poedercoaten als bijkomend voordeel dat de muurafdekker dezelfde kleur kan krijgen als bijvoorbeeld uw kozijnen of gevel.

Zo is onderstaande muurafdekker in dezelfde kleur monumentengroen gepoedercoat passend bij de ramen en deuren van het pand.

Een aluminium brute muurafdekker zonder verdere afwerking is geen optie. Mocht u een ‘aluminium look’ willen, dan kunnen wij de muurafdekkers laten poedercoaten in bijvoorbeeld RAL 9006 of 9007.

gelaste kopschot / opstand

Aan het einde van een muur kunnen we aan de aan de bovenzijde een opstand (als aansluiting op een andere muur) vervaardigen. Ook is het mogelijk om aan de onderzijde als afdichting een kopschot te maken.

RainTec gelaste opstand muurafdekker

Raintec gelast kopschot muurafdekker

hoeken & eindstukken voor vlakke ondergrond

Aangezien de bedekking van een muur veelal maatwerk is en niet altijd uit enkel rechte stukken bestaat kan RainTec ook bijpassende gelaste hoekstukken, T-stukken en eindstukken (met aan één zijde een kopschot) voor u maken.

gelast hoekstuk muurafdekker

Gelast hoekstuk buitenhoek (foto boven) en muurafdekker met twee gelaste binnenhoeken (foto onder).

muurafdekker met binnenhoeken

binnen en buitenhoeken muurafdekkers

dalstukken & nokstukken voor schuine ondergrond

Om er voor te zorgen dat de verbindingen van de muurafdekkers op een schuine ondergrond (bijvoorbeeld op de muur naast een dak) waterdicht zijn maken wij hiervoor gelaste dal- en nokstukken.

dalstuk en nokstuk voor aluminium muurafdekkers

gelast dalstuk (nog voor montage) en nokstuk

geluidsisolatie

Ook is het mogelijk om anti-dreun folie voor de onderzijde van de muurafdekkers te bestellen. Dit reduceert het geluid bij (harde) regenbuien op uw dakrand.

anti dreun folie

aansluiting muurafdekkers op stucwerk

Indien een muurafdekker op een muur aansluit die gestuct gaat worden kunnen we hiervoor stucbakjes vervaardigen. Deze kunnen voorafgaande aan het stucen op de gevel worden gemonteerd. Het stucwerk kan tegen het bakje aan worden aangebracht. De muurafdekker kan laten in het stucbakje worden geplaatst.

muurafdekker met stucbakje

muurafdekker op penant

Ook voor kleine stukken muur, zoals bovenop een penant, kunnen we een muurafdekker maken. Daarbij loopt de rand rondom door.

muurafdekker op penant

voorbeeld projecten

Wij voeren vele opdrachten uit voor zowel bedrijven uit de bouwsector als ook kleinere opdrachten voor particuliere klanten. Hieronder vindt u van beide voorbeelden.

groot project:
muurafdekkers voor een apartementencomplex in Dishoek
klein project:
muurafdekker voor een dakterras

uitvoeringen

RainTec kan de muurafdekkers in de onderstaande drie modellen voor u maken.

Mocht u de vlakmodel muurafdekker onder afschot willen dan brengt u aan één breedte zijde van de muur eerst uitvulplaatjes aan voordat u hier het multiplex op monteert.

vlak model

Raintec muurafdekker vlak model

vuilkeerrand model

Raintec muurafdekker vuilkeerrand model

zadeldak model

Raintec muurafdekker zadeldak model

vraag een offerte aan

Kent u niet alle maten of hoeken van uw muurafdekkers of weet u niet welk model in uw situatie het meest geschikt is?

Vul dan via het onderstaande formulier uw gegevens in en voeg een foto of tekening bij. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op voor een passend advies.

offerte aluminium muurafdekkers Raintec

Weet u wel alle exacte maten? Vul dan één van de onderstaande offerteformulieren in: