aluminium muurafdekkers

RainTec vervaardigt aluminium muurafdekkers precies op maat. Aan de hand van door u opgegeven breedte en lengte van de muren maken wij een passend product. Ook hoeken zijn geen probleem.

lengte

De maximale lengte die wij de aluminium muurafdekker kunnen maken is 3000 mm.

breedte

Om de totale breedte van uw aluminium muurafdekkers te berekenen meet u de breedtemaat van uw muur of dakrand. Om te zorgen dat de randen los van de muur staan telt u bij deze maat 55 mm op.

dikte aluminium

Standaard worden de muurafdekkers uit aluminium platen met een dikte van 2 mm vervaardigd.

Indien vereist kunnen we ook muurafdekkers uit 3 mm maken. En wanneer de muur smaller is dan 150 mm is het mogelijk om deze uit aluminium van 1½ mm te maken.

bevestiging op de muur

Voor blinde bevestiging op de muur levert RainTec aluminium klangprofiel van 6 mm dik. Daarbij worden klangen in dezelfde vorm als uw muurafdekker gezet.

klang 6 mm tbv muurafdekker

Na het monteren van een strook multiplex op de muur schroeft u daar om de ongeveer 600 mm het klangprofielen op. U kantelt vervolgens een muurafdekker over de klangen heen waarna deze vastgeklemd zit.

Door gebruik te maken van klangen kunnen de muurafdekkers op een later tijdstip weer zonder schade van de muur verwijdert worden. Een bijkomend voordeel van klangenprofiel t.o.v. bijvoorbeeld verlijmen is dat het aluminium kan blijven werken.

Raintec muurafdeksysteem klangprofiel
De klangen die tussen twee delen in komen laten wij in dezelfde kleur als uw muurafdekker coaten. Daardoor is de aluminium kleur van de klang bij een naad niet te zien.

Daarnaast leveren we EPDM band mee. Dit kunt u in een groef aan de bovenzijde van de klang plakken. Dit zorgt er voor dat de verbinding tussen muurafdekker en klang nog wat steviger is.

kleur

Ter bescherming van het aluminium laten wij de muurafdekkers altijd aan de zichtzijde poedercoaten in een RAL kleur naar keuze. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de muurafdekker dezelfde kleur kan krijgen als bijvoorbeeld uw kozijnen of gevel.

gelaste kopschot / opstand

Aan het einde van een muur kunnen we aan de aan de bovenzijde een opstand (als aansluiting op een andere muur) vervaardigen. Ook is het mogelijk om aan de onderzijde als afdichting een kopschot te maken.

RainTec gelaste opstand muurafdekker

Raintec gelast kopschot muurafdekker

hoeken & eindstukken voor vlakke ondergrond

Aangezien de bedekking van een muur veelal maatwerk is en niet altijd uit enkel rechte stukken bestaat kan RainTec ook bijpassende gelaste hoekstukken, T-stukken en eindstukken (met aan één zijde een kopschot) voor u maken.

gelast hoekstuk muurafdekker

gelast hoekstuk van 90 graden

binnen en buitenhoeken muurafdekkers

dalstukken & nokstukken voor schuine ondergrond

Om er voor te zorgen dat de verbindingen van de muurafdekkers op een schuine ondergrond (bijvoorbeeld op de muur naast een dak) waterdicht zijn maken wij hiervoor gelaste dal- en nokstukken.

dalstuk en nokstuk voor aluminium muurafdekkers

gelast dalstuk (nog voor montage) en nokstuk

geluidsisolatie

Ook is het mogelijk om anti-dreun folie voor de onderzijde van de muurafdekkers te bestellen. Dit reduceert het geluid bij (harde) regenbuien op uw dakrand.

voorbeeld projecten

Wij voeren zowel opdrachten uit voor bedrijven uit de bouwsector als ook kleinere opdrachten voor particuliere klanten. Hieronder vindt u van beide voorbeelden.

groot project:
muurafdekkers voor een apartementencomplex in Dishoek
klein project:
muurafdekker voor een dakterras

uitvoeringen

RainTec kan de muurafdekkers in de onderstaande drie modellen voor u maken.

Mocht u de vlakmodel muurafdekker onder afschot willen dan brengt u aan één breedte zijde van de muur eerst uitvulplaatjes aan voordat u hier het multiplex op monteert.

vlak model

Raintec muurafdekker vlak model

vuilkeerrand model

Raintec muurafdekker vuilkeerrand model

zadeldak model

Raintec muurafdekker zadeldak model

vraag een offerte aan

Kent u niet alle maten of hoeken van uw muurafdekkers of weet u niet welk model in uw situatie het meest geschikt is?

Vul dan via het onderstaande formulier uw gegevens in en voeg een foto of tekening bij. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met u op voor een passend advies.

offerte aluminium muurafdekkers Raintec

Weet u wel alle exacte maten? Vul dan één van de onderstaande offerteformulieren in: